Felhőkép

Felhőkép

IndaFotó képek

Bringázzunk

minden ami bringa, bringázás, helyek találkozók, és csak az érzés is...

Látogatók

Titkos azonosítókkal a biciklilopások ellen

2008.10.22. 18:53 | Raz | Szólj hozzá!

Címkék: lopás bringa városi sodrony

Láthatatlan azonosítókódokkal jelölik meg a bicikliket Nyíregyházán. A festés még égetéssel sem tűnik el. Az azonosítókódok a rendőrség nyilvántartásába is bekerülnek, így könnyebb lesz kideríteni, kié volt a lopott bicikli. A technológiát Szabolcsban vezetik be először, ahol szerdán a festés 5 ezer forintos díját is elengedték.

___________________________________________________________________

RTL Híradó - Kababik László, Független Hírügynökség
2008-10-22, 16:50

Sok biciklis épp azért ment el a rendőrségre, hogy megjelöltesse kétkerekűjét. Miután megtisztították a bicikliket, egy szabad szemmel nem látható festés került rájuk.

Mikropontokkal jelölik meg a kerékpárokat, a mikropontokon karaktersorozat kód van felgravírozva már eleve.

A jel a biciklik feldarabolásával vagy égetésével sem tűnik el. A kódszámok pedig bekerülnek a rendőrségi nyilvántartásba. Magyarországon először Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében próbálják ezzel az új technikával megelőzni a biciklilopásokat.

„Későbbiek folyamán, amennyiben eltulajdonítják ezt a kerékpárt, akkor könnyű lesz megtalálni, hiszen ezek egyedi azonosító jelek” – mondta Szabó Zoltán, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr főkapitányság bűnügyi osztályvezetője.

Hordozható szkennerrel lehet beazonosítani az ellopott kerékpárokat. Szabolcsban idén már 140 biciklit loptak el.

Az új eljárás nemcsak biciklik, de autók és motorok jelölésére is alkalmas. Országos bevezetéséről várhatóan még az idén döntenek.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://bringazzunk.blog.hu/api/trackback/id/tr54726909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása