Felhőkép

Felhőkép

IndaFotó képek

Bringázzunk

minden ami bringa, bringázás, helyek találkozók, és csak az érzés is...

Látogatók

Autómentes Nap 2008. szeptember 22-én (részletek)

2008.09.10. 21:01 | Raz | 2 komment

Címkék: kerékpár bringa építés


 

"A nap, amikor nem kell a dugóban ülni

Szeptember 22.-én újra eljön az Európai Autómentes Nap. Aznap teljes útlezárások várhatóak a biciklisek és a gyalogosok előnyben részesítésével.

Próbáld ki Te is, milyen egy nap dugóban üldögélés, parkolóhely keresés nélkül! Lehet, hogy meg is tetszik!

Budapest autóközlekedése összeomlott. Városunk nem bír el több kocsit, lakói 1-3 évvel hamarabb halnak meg az őket ért levegőszennyezés, stressz miatt, épületeink szürkék, legszebb, leghangulatosabb tereinken
egész nap, több sávban akocsisor áll.

Szeptember 22-én használd a BKV járműveit, vagy a biciklit, mely a városban gyorsabb az autónál, és rossz hatások helyett csak jót lehet mondani róla.

Csatlakozz hozzánk egy napra, hogy kipróbáljuk milyen lenne az, ha Budapest lakói stresszmentesen, egészségesebb környezetben élnének, ha elférnének saját útjaikon.
A dugóban töltött átlagos napi 47 percet másra is tudod használni.

Gyere el a Critical Mass kerékpáros demonstrációra 18 órakor a Hősök terére. Nézd meg Budapest másik arcát. Hidd el, létezik!

www.criticalmass.hu"

A bejegyzés trackback címe:

https://bringazzunk.blog.hu/api/trackback/id/tr89657802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gerus 2008.09.22. 10:36:12

A mai autómentes nap „eredményeképp” a következőket tapasztaltam:
• 10 autósból 10 ugyanúgy autóval indult útnak (jómagam is);
• A korlátozás miatt háromszor annyit utaztam, így háromszor annyi ideig bocsátott ki az autóm káros anyagot, mint más napokon;
• A lezárások miatt a mellékutcákba kényszerültek az autósok, az ott lakók „nagy örömére”;
• A torlódás miatt az autók nem tudtak szabad utat biztosítani a tömegközlekedésnek, így az is részben megbénult az érintett szakaszokon.
Mindezek alapján mindenki maga döntse el, hogy eredményes volt-e az autómentes nap.

Dee 2008.09.22. 12:38:47

Szóval autómentes nap... A Hungárián, ami végre mentesült a kamionoktól, ma 30 percig ültem a dugóban, mert 6 perccel hamarabb érnek célba a kamionok, mintha az M0-n mennének. Tehát visszatértek. Amúgy szerintem, az autómentes napokon a legmagasabb a légszennyezettség...
süti beállítások módosítása