Felhőkép

Felhőkép

IndaFotó képek

Bringázzunk

minden ami bringa, bringázás, helyek találkozók, és csak az érzés is...

Látogatók

Sports-Tracker

2010.10.22. 19:57 | _Raz | 1 komment

Címkék: ingyenes bringa

Találtam egy okos kis alkalmazást Gps-el rendelkező mobilokra! Bár ez nem tech-blog de a progi működéséből adódóan mégis közel áll a bringázáshoz!


Tömören a lényege annyi, hogy GPS használatával dokumentálhatjuk az edzésünket. Számolja az elégetett kalóriákat, kiírja a pillanatnyi sebességet, átlagot is számol. Ráadásul utólag mindent vissza lehet nézni, hol mennyivel mentünk stb.

 http://www.sports-tracker.com/#/workout/FreeRaz/dg5m67oihporvdqs
 

Bubifeszt 2010

2010.09.01. 13:10 | MaTT | Szólj hozzá!

Címkék: film fesztivál biciklis számháború budapesti alleycat bubifeszt

Hétvégén Bubifeszt, ne feledjétek! Bringás filmek, versenyek, programok a Toldi mozi környékén szeptember 3-tól 5-ig!

www.bubifeszt.hu

Critical Mass 2010.09.22

2010.08.31. 23:34 | MaTT | Szólj hozzá!

Idén ősszel ismét együtt közlekedés lesz és nem felvonulás ;) Szeptember 22-én, szerdán 18:30tól gyere a nagykörútra, aztán 20 órakor emelés a Gödörnél!

criticalmass.hu/blogbejegyzes/20100830/critical-mass-budapest-2010-09-22

Péntek 13. Alleycat

2010.03.07. 00:34 | MaTT | Szólj hozzá!

Még sok ilyet .) Nagy volt!

 

Cateye LEDcsere

2009.12.03. 22:47 | MaTT | Szólj hozzá!

Felbuzdulva a 4órai sötétedésen meg az előző lámpateszten kicseréltem végre a villógóimban a LEDeket. Régóta terveztem már, hogy a gyári tojvani diódákat márkásra cserélem. Chipcadban találtam 5mm-es huzallábas Cree LEDeket. Be is gyűjtöttem belőlük 3 borostyánszínűt előre meg 3 pirosat hátra. Forrasztópáka, ón, stb. és meg is volt. Nos ja. Durván fényesebb, mint a gyári :) Nem kell többezreket költeni, elég pár darab 50Ft-os márkás LED és izmos villogója lehet az embernek. Hajrá! Legyen lámpád világos?! :)

Knog Frog és Beetle villogók

2009.11.18. 18:54 | MaTT | Szólj hozzá!

Címkék: stílus fény lámpa városi világítás ledek

Úgy hozta a sors, hogy péntek 13. alleycat alkalmával a skid versenyen nyertem két Knog villogót. Ezúton is köszönöm! :) Egy első Knog Frogot és egy hátsó Knog Beetlet. Ezekről írnék egy két szót.

Mint ismertes mostanában robbant be a városi bringáskiegészítők világába a Knog. Merész dizájnnal és poénos írásokkal (weblap, katalógus) csalogatja a vevőket az ausztrál cég. De vajon csak a külcsíny, amiért többe kerülnek ezek a cuccok, mint az átlag? Nos a lámpáikkal kapcsolatban azt tapasztaltam, hogy határozottan nem. Az a "szuperfényes" LED, amit a csomagolás ígér az tényleg eszeveszett jól világít. A Beetle ugyanez, csak ott két darab LED van, ami természetesen kétszer olyan fényes .) Vízálló szilikonház, egyszerű rögzítés, ezerféle szín, mi kellhet még?
Egyetlen hátrány talán az lehet, hogy a tápot kettő 3V-os CR2032-es gombelemről kapja a villogó. Ilyet tudomásom szerint tölthetőben nem lehet kapni így ha kifogy, akkor nincs más hátra csak az új elem. Ez így nem túl környezettudatos no meg  kb. 500Ft-ot fizethetünk az elemek darabjáért. Edit: találtam elemet olcsóbban is hozzá .)

Összességében nagyon tetszik mind a Frog, mind a Beetle, bátran ajánlom bárkinek, aki szeretne mókás, de ugyanakkor nagy fényerejű villogót a bringájára.


Megvásárolható 2600Ft-os áron a http://mattshop.netne.net oldalon ;)

Új klipsz, új gumi

2009.09.29. 11:26 | MaTT | Szólj hozzá!

Címkék: pro fixi master vittoria colnago zaffiro

Fakk

2009.09.16. 11:07 | MaTT | Szólj hozzá!

Címkék: fixi fixhajtás fixi project klipsz

Eltörött a balos klipszem :/
Következő műanyag lesz.

Bagaboo Workhorse M teszt

2009.08.19. 19:03 | MaTT | Szólj hozzá!

Címkék: messenger városi futár bagaboo workhorse

Pár hete elkészült a táskám. Íme pár kép meg némi tapasztalat:

Mit mondhatnék? Fantasztikus. Tökéletesen fekszik a hátamra, az oldalsó pántot meghúzva egyáltalán nem mocorog. Korábban már említettem, hogy csurig pakolva is jól vizsgázott. Ugyan a tépőzár olyankor már nem fogta az elejét de a csatokkal be lehetett még mindig zárni. A második vállpánt pedig sokat segít a súlyelosztásban. Kevés cuccal, az alsó illetve a vállpántnál lévő összehúzokkal kényelmesen a hátára tudja húzni az ember, nem áll el a hátamtól a nagy zsák.

A hátoldalon lévő szivacsozás, plusz a belső szivacsos zseb totál puhává teszi a tatyót. Egyetlen zavaró dolog a fogyatékosságomból adódik. Mivel csont vékony vagyok, annyira össze kell húznom a pántokat, hogy kilóméter hossz marad ami csak úgy lifeg. Szerencsére a szivacsos vállpántnál van egy akasztó amibe be tudom bújtatni, így annyira ez sem zavaró. Nagy esőben is megállta a helyét. Ugyan én bőrig áztam de belül minden száraz maradt. Remélem sokáig kiszolgál majd, mert már most nagyon szeretem.

London

2009.08.15. 12:06 | Kiskubai | Szólj hozzá!

Címkék: london bringa fixi fixhajtás

Sok itt a fixis. Nagyon.

Split - Makarska - Brac sziget megrakva

2009.08.04. 16:29 | MaTT | Szólj hozzá!

Címkék: élet stílus horvátország kerékpár bringa fixi split kona lakat bagaboo fixhajtás makarska brac

Egész nyáron mondogattuk barátnőmmel, hogy jó lenne elmenni Horvátországba, aztán végülis júli 22-én megvettük a vonatjegyeket, másnap meg útra is keltünk. Vittünk bringákat, hogy ne kelljen buszozni, meg többet lássunk .) Borcsi hozta a Shredet én meg a fixit. Splitig mentünk vonattal (szerencsére a vonatbalesetet pont megúsztuk. érkezésünk után 4órával kisiklott a hegyi szakaszon egy vonat-> 6halott, 50 sebesült :( R.I.P). Splittől meg elindultunk délre. 75km-re volt egy kemping amit kinéztünk magunknak neten. A 35 fokos hőségben, ezer kilós pakkokkal nem volt egyszerű a feladat. Apropó csomag. Előtte pár nappal jött meg a Bagabo Workhorse zsákom M-es méretben. Alaposan le lett tesztelve. Hálózsák, kempinggáz, ruhák, konzervek, tisztálkodó cucc, két u-lakat, szerszámok stb stb. Ez mind belefért! :O No meg rákötöztem az aljára a sátor pálcáit, plusz a ponyvát. Szóval ilyen csomagokkal álltunk neki az útnak. 11körül persze megálltunk pihenni, nem akartunk megdögleni. 4ig fürdőztünk a tengerben aztán tovább. Eszméletlen szép helyeken tekertünk. Este fél9 körül megérkeztünk a faluba, amit kerestünk. Totál szétkészülve kerestük a kempinget, de sehol semmi...csak egy kempingezni tilos tábla. Yeee! Mindegy, kerestünk egy csendes öblöt a falun túl, lecuccoltunk, ittunk még egy sört a faluban aztán alvás. Gyönyörű látvány volt reggel. Kristálytiszta víz, köves part, halak. Délelőtt megkérdeztük merre van a kemping mondták, hogy még 15km délre. Úgy döntöttünk tovább nem megyünk, egész nap strandoltunk aztán este visszatekertünk Makarskára, ott láttunk lakókocsikkal teli placcot, gondoltuk kemping, jó lesz ott is. Hát kemping ott sem volt, de a parkolóőr sráccal megegyeztünk hogy felverhetjük a sátrat az erdő szélén. Volt pár hasonlóan járt túrista szóval nem voltunk egyedül. .) Így a szállásra össz-vissz 25kunát költöttünk! .D Szóval maradt csomó pénz sörre, kajára. Makarskát szavakkal nem lehet leírni, el kell menni meg kell nézni .) Csodálatos élmény volt. 4éjszakát töltöttünk ott aztán átkompoztunk Brac szigetére, ott újabb szpás következett. 40km, cuccok, 35 fokb, tűző nap kopár táj. Szerencsésen megérkeztünk Supetarba, bár a 10%os lejtők, szar út, fixi combo néhol izgalmas pillanatokat szerzett. .) Supetarból újabb komp Splitbe ahonnan, mint kiderült a baleset miatt nem indultak már 1 hete vonatok. Busz+személyvonat Zágrábig némi folyosón alvással megspékelve. Végül épségben hazaértünk, rengeteg élménnyel és csodaszép pillanatokkal gazdagodva (giccs over). De tényleg .) Hatalmas volt!

Zauberberg Semmering

2009.07.21. 20:09 | MaTT | Szólj hozzá!

Címkék: bringa dh semmering freeride bikepark zauberberg

Tegnap útrakeltünk 3 haverommal, hogy kimegyünk Semmeringre biciklizni egy jót, és hát sikerült .) Reggel 8 körül elkezdtünk pakolászni. Mivel kb sose szállítottunk még bringákat utánfutón, így eltartott egy jó darabig mire stabilan rögzítettük az összeset, de végülis sikerült a mutatvány és úton voltunk az 1.4es astrával meg a 4bicóval az utánfutón Semmeringre. Ótópályamatrica is megvan, semmise állhat az utunkba. A hangulatot fokozta a kocsiban, hogy csupán kazettás autórádió volt (átjátszó kazi meg nem) szóval radio-brugenland, radio-steiermark és kronehits ment felváltva. Persze csak miután eszünkbejutott, hogy kihúzott antennával jobb lenne az adás és Patrik menetközben kihajolt az ablakon és kihúzta azt .D A legújabb osztrák sramlizenék azért nem húzták le a társaságot, így amikor megláttuk a hegyet már mindenki lázban volt. Gyors kipakolás, némi kajálás, jegyvétel, öltözés aztán gó! Mindenkinek első élmény volt szóval a felvonón is ment a poénkodás ezerrel. Aztán felértünk és ott álltunk, hogy le kéne jönni .) Szerencsére találkoztunk pécsi srácokkal, akik már ismerősek voltak kint. Megmutatták a freeride pályát, meg hogy mi merre. Konstatáltuk, hogy ez @>#vajó :D Mentünk is volna egyből sokat, de Gigi kölcsönbicóját kellett szerelni egy félórát, mire végre mehettünk a következő körre. El nem mondható, hogy mekkora a különbség az itthoni "hegyekhez" képest .) ezer kő, szikla, gyökér mindenhol :o Hihetetlen szép táj, ezerjó ugratók. A kanyarok mondjuk ki voltak mosva mintazállat, némelyikből azthittem kiesek... Lipinek sikerült is, igaz hozzájárult az is, hogy effektíve nem volt hátsóféke. Persze a DH pályát is kellett próbálni. Teteje kb még jobb is volt mint a freeride rész, de aztán beértünk az erdőbe ahol szembesültünk a DH fogalmával. Eggyel csorogtunk le a félméteres kövek, letörések és tuskók között. Nap végére olyan szinten elfáradtunk, hogy ihajj. Most is izomlázzal gépelek .p Nagy élmény volt az biztos. Remélem pár hét múlva újra ki tudunk menni. Ajánlom mindenkinek aki szeret lejtőzni. ;)

Gondolkodj

2009.06.22. 21:59 | _Raz | Szólj hozzá!

Címkék: élet város kerékpár jobb bringa auto alternativa pm10

BAGABOO

2009.06.13. 15:41 | Kiskubai | Szólj hozzá!

Címkék: stílus ruha bringa városi bagaboo

Kész is, miénk is, nem is olyan színű amilyet akartunk, de majdnem, és végülis nagyon tetszetős.

Kiskubai és barátnője, Picilány :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kirakós-minta ötletgazdája MaTT, a megvalósítás az én kezem munkáját dícséri, a bajnok előtti padkán ülve rajzoltam meg :D

Szentségtörés-e?

2009.05.30. 23:18 | MaTT | 4 komment

Címkék: történelem bringa fixi építés fixhajtás fixi project

Eddig úgy voltam, hogy félek/nem akarom bántani a vázamat, és bár fixi, feleslegesek a váltóbóvden-vezetők az alsócsövön, felesleges az elsőváltó konzolja, nem vágtam le őket. Viszont ma megint megfordult a fejemben a téma. Eladni nem fogom, váltót se tervezek rá rakni, akkor minek vannak ott.

 

Barbárság-e hozzányúlni flexszel/fűrésszel egy 80as évekbeli Colnago Masterhez? :o
Véleményeket kommentekbe várom .)

Miche Primato Track 107mm

2009.05.26. 17:25 | MaTT | Szólj hozzá!

Címkék: bringa fixi építés iso bike monoblokk fixhajtás fixi project miche primato középrész középcsapágy

Jeee! Hetek óta kutatok rövidebb monoblokkot, ami jó a Miche hajtókaromhoz de nem igazán találtam csak neten, drágán.
Ma viszont rám mosolygott a szerencse :)

Megtaláltam a tökéletes példányt és még drága se volt.

Miche Primato pálya monoblokk 107mm 70es csapágyházhoz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Remélhetőleg jó is lesz.

Kona Shred Pink

2009.05.04. 00:22 | MaTT | Szólj hozzá!

Címkék: stílus kerékpár bringa építés kona bike shred revelation rockshox

Pár hónapja elkészült barátnőm gépe és most került rá egy handmade kmóra is. Gondoltam megosztom .)

Váz: Kona Shred XS
Villa: RockShox Revelation 426 DualAir 130mm
Váltók, váltókarok, hajtókar, agyak: Shimano XT
Felnik: Alexrims TD17
Kormány: Truvativ XR
Stucni: FSA 281
Nyereg: WTB Rocket V
Markolat: Prodigy ProGrip
Kcs: CaneCreek
Fékek:hidraulikus Shimano 185/160
Nyeregcső, nyeregcsőbilincs: Kona
Gumik: Specialized Resolution 2,1
Lánc: Sram PC-971
Pedál: Wellgo

All-mountain felhasználásra, avagy kisebb-nagyobb túrákra, zúzásokra a hegyen.
 

 

 

 


Nem volt felvonulás a Föld napján

2009.04.23. 14:34 | MaTT | Szólj hozzá!

Az a furcsa véletlen történt tegnap Budapesten, hogy úgy három-négyszáz bringás összefutott a Hősökön 6 körül aztán meg mindenki indult a dolgára az Andrássyn .) Oktogonnál bringaemelés, go to Blaha, kiskörút, Astora, Deák, Lánchíd. Itt megjelent a bringások mögött egy szirénázó sün :p Clark Ádám téren megvárta egymást a társaság, hogy ne tévedjen el senki :D Úgy három-négy kör után a körforgalomban már mindenki benn volt ééés emelés! :D A fiatal pár az alagút tetején ha csinált fotót kérem valahogy jutassa el ;) Alagútban jött egy mentő és pillanatok alatt szétnyílt a bringaözön, hogy végigszáguldhasson. .) Közben az Attila úton már több sünautó is kísérte a bringásokat. Moszkvánál a felvezető autó kicsit benézte a dolgot, amikor hirtelen befordult a menet balra. Nem volt vicces, ahogy izomból tolatott vissza :D Néni a moszkván übernagy volt! Sállal integetett, kurjongatott :) Mechwartnál megjelent 3-4 sünöket szállító busz is. Amik szépen le is zárták az utat a körúton. De bringával azért el lehetett férni a kisebb utcákban is :p  Itt készült a következő KICSI kép is amit nem darthwalk csinált:

Bajcsyra kiérve szintén már volt felvezető autó, ami miután megfordult a menet :D megint kicsit lemaradt. Végül valószínűleg mindenki úgy döntött, hogy szerda esti programnak a Gödört választja, szóval begurultak az Erzsébet térre. Jó pár haver várta már ott őket, akik nem értették hova ez a nagy felhajtás, őket miért nem sünbiztosítással kisérték a térig?! A sünbuszokból kiszállt úgy 40-50 sün és elkezdtek mindenkit igazoltatni akinél bringa volt. Egyébként szemlátomást a sünök többsége is szívesebben lett volna inkább bringával, de hát épp melóztak. Nemsokára el is tűntek, a sok bringás meg folytatta boldogan az esti programot. Nem volt jó, és sajnos én sem voltam ott. :)

Vigyázat fertőz!

2009.04.09. 10:54 | MaTT | Szólj hozzá!

Jee! Gondolom már észrevettétek, hogy napok óta mekkora jó az idő! .) Tegnap megraktuk a várost Bucccal meg RPval, aztán margitszigeten fetrengés, sörözés végül a Mechvárt fölötti parkolóban kötöttünk ki, ahol egész este örök volt a hajtás :p Megtanult elöször RP majd Bucc félláb skidelni, részemről meg vázon lábat átdugva próbálgattam .) Szép kis este volt! Asszem RP is építeni fog egy fixit.

BBB - BMX Bolt a Barátunk

2009.04.08. 11:36 | MaTT | Szólj hozzá!

Címkék: bringa fixi építés lánc fixhajtás fixtreet kmc

Yeah! Végre kaptam fehér láncot a Velvártban :) Merthogy elkopott már jócskán. Ki kellett venni egy szemet, hogy eléggé hátra tudjam húzni a vázban... De mostaztán jó lesz! Amúgy érdemes lelátogatni oda, van pár csudaszép fixicsoda "fixstreet" felhasználásra ;) igaz az árukat nem sorolnám épp a baráti kategóriába :/

Megvolt az expo

2009.03.31. 01:22 | MaTT | Szólj hozzá!

Címkék: bringa

Szép volt, jó volt, sok csodaszép bicó, ismerősök, jó hangulat .)
no meg extrémhinta :D

képek részemről nem készültek, szóval aki nem jött el, bánhatja :p .D
én mondtam hogy gyertek ;)

Coming Soon....

2009.03.25. 19:28 | Kiskubai | 2 komment

BazE !!!

2009.03.24. 23:15 | MaTT | Szólj hozzá!

Címkék: bringa városi

Nem a "getzi vazze" -ről van szó :)
hanem

Bringázz az Egyetemre

muhaha .) idén elindult a bringázz a munkába mintájára ez a kis "verseny" is. lehet regizni, csapatot alakítani, aztán gyűjteni a kilómétereket és nyerni.

többi infó: www.bringazzmunkaba.hu

Gumikülsőből öv

2009.03.09. 17:55 | MaTT | Szólj hozzá!

Címkék: stílus ruha bringa

Korábban írtam, hogy elkopott a hátsó gumim. Újrahasznosítottam, ez lett belőle:

 

Bringaexpo - Március 27-29.

2009.03.06. 02:17 | MaTT | Szólj hozzá!

Címkék: kerékpár bringa

Lesz egy olyan hogy Bringaexpo 2009. március 27. péntektől 29. vasárnapig! Budapest, Vasúttörtéteni Park. Lesz ezermillió bicikli kiállítva, sok hasznos infó, 2009es cuccok, veteránok, déhá, fixi, cc, minden! Lehetőség nyílik sok szép masina tapogatására, esetleg próbájára is ;) Tessék elmenni! Mi ott leszünk!

további infó: http://bikemag.hu/magazin/esemeny/kerekparok-a-vasuttorteneti-parkban